Επεξήγηση Όρων πυρός


Φωτιά – Πτώση κεραυνού
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές της Κατοικίας σας από Φωτιά, Καπνό, Αιθάλη και Νερά Πυρόσβεσης που οφείλονται σε Φωτιά που έχει συμβεί είτε στον χώρο σας, είτε σε γειτονικό χώρο.
Καταιγίδα – Θύελλα
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα εντός κλειστού και στεγασμένου χώρου και οφείλονται σε Καταιγίδα η Θύελλα.
Πλημμύρα
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα εντός κλειστού και στεγασμένου χώρου και οφείλονται σε Πλημμύρα.
Έκρηξη
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές που μπορεί να προκληθούν στα ασφαλισμένα αντικείμενα, έστω κι’ αν δεν ακολούθησε πυρκαγιά, από φυσική έκρηξη, λόγω υπερβολικής πίεσης αερίων η ατμών που προκάλεσαν την διάρρηξη τοιχωμάτων κλειστού δοχείου η χώρου, καθώς και οι Υλικές Ζημιές που προκλήθηκαν από χημική έκρηξη, λόγω χημικής αντίδρασης που προκάλεσε διάρρηξη δοχείου η χώρου.
Διάρρηξη, Υπερχείλιση Δεξαμενών και σωληνώσεων
Καλύπτονται οι υλικές Ζημιές στα ασφαλισμένα αντικείμενα που οφείλονται σε διάρρηξη η υπερχείλιση δεξαμενών και / η σωληνώσεων κεντρικής θέρμανσης, ψύξης, ύδρευσης, και /η εγκατάσταση sprinklers.
Πρόσκρουση Οχήματος
Καλύπτονται οι υλικές ζημιές από την πρόσκρουση οχήματος στην επιχείρηση που θα προκληθούν εφόσον το όχημα οδηγείτε από τρίτο, και που δεν έχει σχέση με την επιχείρηση και δεν ανήκει στον ασφαλιζόμενο / λήπτη της ασφάλισης.
Κλοπή με Διάρρηξη Οικοδομή
Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκαλέσουν οι κλέφτες στην ασφαλισμένη οικοδομή, και κατά την διενέργεια η την απόπειρα βίαιης εισόδου η εξόδου στον ασφαλισμένο χώρο με σκοπό την κλοπή.
Η κάλυψη αυτή περιλαμβάνει τόσο την απώλεια (κλοπή)των ασφαλισμένων αντικειμένων, όσο και τις ζημιές που θα προκληθούν σε αυτά από τους κλέφτες κατά την διάρκεια με σκοπό την κλοπή.

Τρομοκρατικές Ενέργειες – Απεργίες –Στάσεις – Οχλαγωγίες – Κακόβουλη Βλάβη
Καλύπτονται οι Υλικές Ζημιές των ασφαλισμένων αντικειμένων,  που προκλήθηκαν από τρομοκρατικές ενέργειες  , απεργείς, διαδηλώσεις, οχλαγωγίες, κακόβουλες πράξεις, ανεξαρτήτως της επέλευσης πυρκαγιάς η όχι.
Θραύση Υαλοπινάκων
Καλύπτετε η θραύση των υαλοπινάκων-κρυστάλλων- των εξωτερικών θυρών και παραθύρων, καθώς και των βιτρινών της ασφαλισμένης επιχείρησης, από οποιαδήποτε αιτία. Καλύπτονται και οι δαπάνες μεταφοράς και τοποθέτησης αυτών.
Ληστεία Μετρητών και Τραπεζικών Επιταγών
Καλύπτετε η απώλεια μετρητών σε Ελληνικό η ξένο νόμισμα, καθώς και η απώλεια επιταγών από το ταμείο η το χρηματοκιβώτιο της ασφαλισμένης επιχείρησης, που οφείλονται σε ένοπλη ληστεία.
Φύλαξη Ασφαλισμένης Περιουσίας
Καλύπτονται τα έξοδα που πραγματοποίησε ο ασφαλισμένος για την φύλαξη της ασφαλισμένης επιχείρησης, μετά από επέλευση καλυπτομένου κινδύνου.


Αστική Ευθύνη από την λειτουργία του Επαγγελματικού Χώρου
Καλύπτεται η αστική ευθύνη του ασφαλισμένου έναντι τρίτων (πελατών η και επισκεπτών) για σωματικές βλάβες από ατύχημα που θα συμβεί μέσα στον χώρο της επιχείρησης και οφείλετε άμεσα στην λειτουργία της.

Ημερήσια Αποζημίωση Λόγω Προσωρινής Διακοπής Εργασιών
Καλύπτονται ορισμένα έξοδα για ενοίκια, μισθούς υπάλλήλων, τόκοι δανείων, της επιχείρησης, καθώς και έξοδα ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευσης, όταν αυτή διακόψει προσωρινά την λειτουργία της λόγω επέλευσης καλυπτόμενου κινδύνου.

Αλλοίωση Εμπορευμάτων
Καλύπτονται οι ζημιές των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων που φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους και ψυγεία, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, για διάστημα μεγαλύτερο των 6 συνεχών ωρών.
Αστική Ευθύνη του Ασφαλιζόμενου από Μετάδοση Φωτιάς
Καλύπτεται η Αστική ευθύνη του ασφαλιζομένου προς τρίτους για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτούς, ακόμα και στον ιδιοκτήτη της οικοδομής που στεγάζεται  η επιχείρηση (θεωρείτε τρίτος), και οφείλονται άμεσα στην μετάδοση πυρκαγιάς από την ασφαλισμένη επιχείρηση.
Κάλυψη Εξόδων Προσωρινής Μεταστέγασης.
Καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς από και προς τον ζημιωθέντα ασφαλιζόμενο χώρο, καθώς και τα ενοίκια του νέου χώρου, τον οποίο η επιχείρηση χρειάζεται προσωρινά, εφόσον βέβαια η οικοδομή της επιχείρησης κριθεί ακατάλληλη για χρήση μετά από επέλευση καλυπτόμενου κινδύνου.
Κάλυψη Ηλεκτρικών Βλαβών Μηχανημάτων
Καλύπτεται κάθε ηλεκτρολογική βλάβη της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της επιχείρησης και των ηλεκτρικών μηχανών, συσκευών και των τμημάτων τους, ανεξάρτητα εάν η βλάβη προκάλεσε πυρκαγιά η όχι.
Πτώση Δένδρων, Ηλεκτρικών η Τηλεφωνικών Στύλων
Καλύπτονται οι υλικές που προκαλούνται στον ασφαλισμένο από πτώση δένδρων η ηλεκτρικών στύλων η τηλεφωνικών στύλων, και είναι αποτέλεσμα επέλευσης φυσικών φαινόμενων, όπως καθίζηση, κατολίσθηση, θύελλα, καταιγίδα, πλημμύρα, κλπ. καλύπτεται επιπλέον το κόστος απομάκρυνσης αυτών των δένδρων και των στύλων.


Κάλυψη Φωτιάς από Δάσος
Καλύπτονται οι Υλικές ζημιές που προέρχονται άμεσα από πυρκαγιά δασών, και θάμνων συστάδας δένδρων κλπ.

Πτώση Αεροσκαφών
Καλύπτονται οι ζημιές που θα προκαλέσει στην επιχείρηση η πτώση αεροσκάφους η τμημάτων που αποσπάσθηκαν από αυτό, και με την προϋπόθεση πως η πτώση δεν οφείλετε σε τρομοκρατική ενέργεια.
Πρόσκρουση Οχήματος.

Κάλυψη εξόδων Κατεδάφισης, και Εκκαθάρισης και Άντλησης Υδάτων
Καλύπτονται τα έξοδα που θα πραγματοποιήσει ο ασφαλιζόμενος για την κατεδάφιση ερειπίων, εκκαθάριση και μεταφορά συντριμμάτων και υπολειμμάτων, και την άντληση υδάτων μετά από επέλευση καλυπτομένου κινδύνου.

Κάλυψη Εξόδων Μελετών και Έκδοσης Αδειών
Καλύπτονται τα έξοδα μελετών και έκδοσης αδειών, και όλων των σχετικών εργασιών, τα οποία απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην οικοδομή του ασφαλισμένου χώρου λόγω επέλευσης καλυπτομένου κινδύνου.

Κάλυψη Χαρτοσήμου Αποζημίωσης
Το πρόγραμμα καλύπτει ακόμα και το αναλογούν προς απόδοση χαρτόσημο στο δημόσιο (3.6% επί του ποσού της αποζημίωσης)και δεν βαρύνει τον ασφαλιζόμενο.